banner ad

Teleco DSF90 HD DVB S2 Het enige richtsysteem 100% HD voor handmatige of halfautomatische schotelantennes

7 november 2016 | 0 Reacties

telecoHet nieuwe accessoire voor schotelantennes met automatische richtfunctie is het resultaat van de technologie van Teleco Spa, een bedrijf dat sinds meer dan twintig jaar accessoires voor de branche van recreatievoertuigen maakt en op Europees niveau op de markt brengt.

De DSF90 HD is voor Teleco Spa en voor alle Europese camper- en caravanliefhebbers een enorme sprong vooruit voor wat de kwaliteit betreft op het gebied van schoteltechnologie.

Het grootste probleem waar men met het handmatig instellen van een schotel te maken heeft, is de vertraging van het digitale beeld naar het beeldscherm. Daarnaast geven ook de nieuwe LCD TV schermen vertraagde beeldinformatie. Hierdoor moet men uiterst langzaam te werk gaan om tijdens het draaien niet aan de satelliet voorbij te gaan.

Om dit probleem, waar veel camperliefhebbers mee te maken hebben, uit de wereld te helpen, heeft Teleco de meest moderne technieken toegepast om het nieuwe precisierichtsysteem DSF90 HD te ontwikkelen.

De DSF90 HD is heel eenvoudig in gebruik:
1) De gewenste satelliet moet gekozen worden (de 8 meest gevraagde satellieten staan in het geheugen).
2) De schotel moet schuin gezet worden totdat de elevatiehoek die bij het gebied hoort hoort waar men zich bevindt bereikt wordt (zie de hoekmap).
3) De schotel moet naar het ZUIDEN gedraaid worden en als de DSF90 een continu geluidssignaal afgeeft moet er gestopt worden met draaien.
4) Er moet gewacht worden tot de led “SAT OK” gaat branden (als de satelliet waar op gericht is de gewenste satelliet is) of “SAT NOT OK” (als de satelliet waar op gericht is niet de gewenste satelliet is).

In het laatste geval moet de antenne weer naar rechts of naar links gedraaid worden en op de gewenste satelliet gericht worden.
5) Het richten moet geoptimaliseerd worden door zowel de elevatiehoek als de draaihoek van de schotel langzaam te veranderen totdat bij de LEVEL indicatie het maximale aantal leds gaan branden.

Op dit moment zijn er twee modellen verkrijgbaar:
1) DSF 90 HD: Richtsysteem met acht satellieten, met wijzer van het signaalniveau. Dit model is geschikt voor alle handbediende schotelsystemen.
2) DSF 90E/HD: Richtsysteem met acht satellieten, met wijzer van het signaalniveau en elektronische precisiemeter van de schuine stand van de schotel.

Dit model kan alleen voor de systemen Teleco Voyager Matic en Voyager Digimatic gebruikt worden, die uitgerust zijn met een speciale elektronische hoekdetector.

Categorie: accessoires et autres

Geef een reactie

*