banner ad

Renault-Groep vermindert uitstoot stikstofoxiden EURO 6b dieselvoertuigen tijdens gebruik door klant

15 april 2016 | 0 Reacties

brand_1De Renault-Groep bestudeerde de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) en ontwikkelde een reeks acties om deze uitstoot te verminderen bij de EURO 6b dieselvoertuigen tijdens het gebruik door de klant. Deze acties verminderen de uitstoot van stikstofoxiden door deze auto’s aanzienlijk, en zonder waarneembare impact op de prestaties of het verbruik.

Vanaf juli 2016 zullen ze dan ook in de fabriek toegepast worden op de EURO 6b dieselvoertuigen. Klanten die al een EURO 6b dieselvoertuig hebben, kunnen vanaf oktober 2016 vragen om kosteloos te profiteren van deze aanpassingen, door langs te gaan bij het Netwerk. Zij krijgen de komende weken nog een informatiebrief toegestuurd.

De voorgestelde acties vormen een eerste stap in de richting van de toekomstige EURO 6d norm die op Europees niveau een maximale waarde zal bepalen voor de vervuilende uitstoot bij gebruik door de klant, en dit aan de hand van de implementatie van een “RDE”-protocol (Real Driving Emissions).

Bovendien ontwikkelt de Renault-Groep nieuwe technologieën ter voorbereiding op deze nieuwe EURO 6d fase, die in september 2017 van kracht zou worden voor de Nieuwe Types.

Categorie: véhicule

Geef een reactie

*