banner ad

Historium Brugge Virtual Reality Experience, net écht!

29 mei 2016 | 0 Reacties

brugge-1Vorig jaar startte Historium, een historische belevingsattractie, een experiment met virtual reality in haar Historium VR Lab. Na een uitgebreide testperiode met duizenden proefpersonen werd onlangs de VR Experience officieel geopend voor het publiek. Als bezoeker kom je terecht in het Brugge van de 15de eeuw. Aan de hand van decor, film en speciale effecten brengt het museum de bezoeker terug naar 1435. Je volgt het romantische verhaal van leerjongen Jacob, die werkt voor meester-schilder Jan Van Eyck.

In het Virtual Reality Laboratorium brengt Historium het 15de eeuwse Brugge virtueel tot leven. Voor de Virtual Reality omgeving is minutieus rekening gehouden met de historische realiteit om de stad Brugge geschiedkundig zo accuraat mogelijk weer op te bouwen. Er werden speciale 4D-effecten toegevoegd zodat de natuurelementen van immersie in het 15de eeuwse Brugge volledig beleefd kunnen worden. De beleving gaat dus een stap verder dan wat men kan zien op een smartphone met een VR-bril thuis.

brugge-2De VR Experience is 10 minuten durende spectaculaire beleving in een 360° virtuele wereld voor een kleine meerprijs van 3,50 euro.

Een afgeleid product is de City VR. Deze set bevat een infomapje en een Google Cardboard, waarmee je als het ware zelf op stap kan gaan in de stad. Uitgerust met een cardboardbril waarin elke mogelijke smartphone past, kan de je tijdens de stadswandeling zes unieke locaties bekijken door een historische bril. Gebouwen die we kennen in de hedendaagse context, en zelfs gebouwen die lange tijd geleden verdwenen zijn, komen tot leven in hun originele middeleeuwse setting.

Categorie: Carnets de voyages

Geef een reactie

*