banner ad

Gratis caravan- en zwerfautorijlessen 18 en 19 juni

8 juni 2016 | 0 Reacties

caravanOp 18 en 19 juni 2016 organiseert Vlaamse Kampeertoeristen vzw (VKT) gratis caravan-en zwerfautorijlessen aan de Desguinlei in Antwerpen. Een initiatief dat kampeerders kan helpen om zich veiliger in het verkeer te begeven.

VKT-instructeurs zullen paraat staan met praktijklessen, waar men actief kan aan deelnemen. Veilig en rijvaardig op reis met een kampeervoertuig houdt meer in dan alleen maar veel kilometers afleggen. Eerdere edities van de VKT rijlessen hebben uitgewezen dat niet alleen beginnelingen, maar ook geroutineerde kampeerders er heel wat van opsteken.

VKT-instructeurs leren de bezoeker op een eenvoudige manier een aantal basismanoeuvres aan om vlot met een aanhanger of een zwerfauto te kunnen omgaan. Zoals met een gespan of zwerfauto uit parkeerstand wegrijden en er terug parkeren, een achterwaartse bocht naar rechts en naar links maken, en ten slotte recht achteruitrijden

Gelijktijdig biedt de lokale verkeerspolitie van Antwerpen op dezelfde plaats een gratis preventieve weegactie aan. Aandacht zal er zijn voor belading voertuig; druk trekhaak en staat van banden en tevens kan de bezoeker bij hen terecht voor vragen over kampeermiddel.

Deelname is gratis voor VKT-leden, niet-leden betalen enkel € 5 administratiekosten.

Categorie: News

Geef een reactie

*